Ülőgarnitúra

Minden amit érdemes tudni az ülőgarnitúrákról. Legyen az sarok ülőgarnitúra, klasszikus vagy modern bútor, masszázsfotel vagy kanapé ágy. Érdekes tudnivalók a kanapékról, a megfelelő anyagok, bőrök kiválasztásáról.

Friss topikok

  • Kanapé: Múlt héten vettem újat :) (2011.04.19. 19:31) Házimozi fotel

Friss Hírek

Címkék

Ülőgarnitúra tanulmány

2011.04.19. 20:05 Kanapé

Ha ülőgarnitúra vásárlás előtt állsz akkor nem hagyhatod ki az eurokanape által készített tanulmányt. Nagyon sok segítséget ad és ráadásul ingyenesen letölthető. Ha leakarod tölteni az e-mail címedre kattints ide: ülőgarnitúra

Ez a kis iromány 21 nagyon jó tippet tartalmaz ülőgarnitúra választáshoz. Ha megfogadjuk a tanácsokat akkor akár 100'000-ret is spórolhatunk az ülőgarnitúrán ... írják. Mindenki próbálja ki és döntse el magának ;)

Szólj hozzá!

Címkék: ülőgarnitúra

Ülőgarnitúra választás

2011.01.15. 16:55 Kanapé

Nemrég jelent meg egy cikk ülőgarnitúra címmel az asztalosblogon. Nagyon hasznos tippek találhatóak a bejegyzésben az ülőgarnitúra választáshoz.

Például lemosható ülőgarnitúra kárpit, ha gyerekek vann ; kinyitható kanapé, ha vendégek jönnek ; alacsony sarokkanapé, ha kicsi a nappali szoba és hasonló hasznos tanácsokat írtak.

Mindenkinek csak ajánlani tudom az irományt amit itt találtok: Ülőgarnitúra választás

Valószínűleg a további bejegyzésekben is felhasználom majd az oldal tartalmát.

Szólj hozzá!

Címkék: ülőgarnitúra

Relax kanapé

2010.11.28. 23:34 Kanapé

A relax kanapéknak köszönhetően a nappali szobák ülőgarnitúrájának minden egyes eleme képessé vállik ugyanazt a kényelmet nyújtani mint a fotel.

A kanapé oldalsó ülésein illetve karfáin elhelyezett mechanizmus segítségével állíthatjuk a lábemelő magasságát illetve a háttámla dőlésszögét. A relax ülőgarnitúra közepére beépített lehajtható italtartó található.
 

Szólj hozzá!

Címkék: fotel kanapé ulogarnitura

Házimozi fotel

2010.11.28. 23:30 Kanapé

A házimozi fotelek különböző összeállításokban készülnek. Többnyíre fal mellé állítható fotelek melyek a kényelem érdekében állítható háttámlával és lábemelővel rendelkeznek. Az beállítás módját tekintve egyaránt elterjedt a manuálissan és motorral mozgatható modellek is.

Közös jellemzőjük, hogy a kartámlájába beépített pohártartóval rendelkeznek, hogy mozizás közben ne kelljen megzavarnunk egymást illetve ne kelljen leállítanunk a filmet, ha megszomjazunkk. Hanem kényelmesen elérjük italunkat.

Többnyire bőr kárpitozású fotelek vagy más lemosható anyaggal kárpitozott modellek, hogy a véletlenül kiömlött italt könnyedén letörölhessük, ne maradjon nyoma kedvenc bútorunkon.
 

1 komment

Címkék: fotel

Motoros fotel

2010.11.28. 23:27 Kanapé

Az elektromos motorral felszerelt fotelek kezelése könnyedén, fizikai erő használata nélkül kivitelezhető. Gombnyomásokkal vezérelhetjük a háttámla döntését akár a vízszintes helyzetig, illetve a lábtartó megemelését.

Az elektromos motor megtartja a lábemelő és a háttámlát a közbeeső állásokban. Az elektromos foteleknél szintén található hintáztatható és és nem hintáztatható típus. A hintáztatható verzióból körülményesebb kiszálni ezért, de a fiatalabbak ez sem okozhat gondot.
 

Szólj hozzá!

Címkék: fotel

Senior fotelek

2010.11.28. 23:25 Kanapé

A senior foteleket olyanoknak ajánlható akik kissé nehézkessen mozognak. Ezek a típusok hasonlóan  motoros fotelekhez elektromos motorral vannak felszerelve, melynek vezérlésével, könnyedén dönthető a háttámla és a lábtartó és ezeknek bállításait stabilan megtartja.

Ezek a fotelek annyiban különböznek az elektromos fotelektől, hogy az elektromos motornak köszönhetően beépítettek egy felállást segítő funkciót. Egy gombnyomással a fotel felemelkedik és előredől, hogy könnyűvé tegye a használója számára a felállást.
 

Szólj hozzá!

Címkék: fotel

Bőr fotelek

2010.11.28. 23:22 Kanapé

A bőrrel kárpitozott fotelek a pórusokon létrejövő hőkiegyenlítésnek köszönhetően meleg érzést bizosítanak és kellemes lágy tapintást biztosítanak. A bőr bútorok közös tulajdonsága, hogy könnyen tisztíthatóak és strapabíróak.

A bőr borítású bútorok, magas preztizst sugároznak amit a használat során képződött gyűrődések, ráncok még inkább egyedivé tesznek. A bőr foteleken a gyűrődések főleg a kartámlákon és az ülőfelületen mutatkoznak.

A bőr kárpitozású fotelek minden kivitelben megtalálhatóak: motoros fotel, maszázs fotel, házimozi fotel, falhoz állítható fotel, hintáztatható fotel, forgó fotelek.
 

Szólj hozzá!

Címkék: bőr fotel

Masszázs fotelek

2010.11.28. 23:18 Kanapé

Akik a kényeztetés rabjai azoknak kiemelten ajánlott egy masszázs fotel beszerzése. A masszázs foteleket a mérnökök úgy tervezik, hogy a maximális kényelmet biztosítsa a használója számára.

Ezen típusoknak a hitáztatható fotelek funkcióin kívül beépített masszázs funkcióval rendelkeznek. A teljeskörű kényeztetés érdekében a masszázs fotelek háttámlája vagy teljes ülőfelülete melegíthető.
 

Szólj hozzá!

Címkék: fotel masszazs

Forgó fotelek

2010.11.28. 23:13 Kanapé

A forgó fotelek az mellet, hogy kielégítik a hintázás, dönthető háttámla és az emelhető lábtartó funkciókat lehetővé teszik számunkra, hogy akár 360°-os szögben forgathassuk, körbeforoghassunk.

Ennek köszönhetően, hogy bármilyen irányba állíthatjuk, széleskörűen használhatjuk a szobában.  Könnyedén fordíthatjuk a társalgó rész felé a TV irányába vagy az ablak felé, ha a kilátásban kívánunk gyönyörködni.
 

Szólj hozzá!

Címkék: fotel

Fal mellé helyezhető fotelek

2010.11.28. 23:11 Kanapé

Az helyett, hogy a háttámla állításánál az mozogna hátrafelé a fal mellé helyezhető fotel többi része mozog el előre így bátran a fal mellé is tehetjük akár 5 cm-re is.

Ezek a fotel típusok nem hintáztathatóak mivel ilyenkor a háttámla beleütközne a szoba falába.
 

Szólj hozzá!

Címkék: fotel

Hintáztatható fotelek

2010.11.28. 23:08 Kanapé

A hintáztatható fotelek kifinomult mozgató mechanikával rendelkeznek így teljes ellazulást biztosítanak a tulajdonosuknak.

A mozgás/hintázás már nagyon kicsi erő kifejtéssel elérhető a tökéletes kiegyensújozásnak köszönhetően. Ezen fotel típusok háttámlája hátrafelé is mozog ezért érdemes a faltól távolabb elhelyezni.
 

Szólj hozzá!

Címkék: fotel

A Fotel választás

2010.11.28. 23:06 Kanapé

A nappali szoba egyik legfontosabb bútora a fotel. Egy kényelmes fotel elősegíti az otthonunkban eltöltött órák kényelmét. Mielőtt még kiválasztjuk otthonunk eme fontos darabját érdemes megfelelően körültekinteni és sorra venni a kiválasztásnál közrejátszó szempontokat.

A jó fotelek közös tulajdonsága, hogy a lágy üléskomforthoz a strapabíró kárpitozás megemelhető lábtartó és testraeszabható akár teljesen vízszintes helyzetbe állítható háttámla párosul. Nagyon fontos, hogy a pihenéssel eltöltött óráink valóban a pihenést szolgálják kényelemben.

Szólj hozzá!

Címkék: fotel

A kanapé

2010.11.27. 19:24 Kanapé

A kanapé alapjában véve egy olyan ülésre tervezett bútor ami több mint egy személy számára ad helyet. A háttámlájának neki döntve a hátunkat kényelmesen elheveredhetünk rajta. Jellemzően a két oldalán egy egy karfa nyújt támaszt a karoknak. Az otthonokban általában a nappaliban vagy a családi/közösségi szobában található. Többnyire kipárnázott fa- illtve fémszerkezetből álnak, melyet textil vagy bőr fed, esetenként a kettő kombinációja. Gyakran találkozhatunk velük szállodák, irodák várótermeiben, de egyre elterjedtebbek a orvosi, fogorvosi rendelők és más üzletek várótermeiben.

Észak-Amerikában, Ausztráliában (többnyire a kaucs ("couch") szót használják, míg  Új-Zélandon és az Egyesült Királyságban (Anglia) a szófa ("sofa") szót használják ami egy arab szóból (suffah) eredeztethető. Olykor a "daybed" kifejezéssel is találkozhatunk, ami találóan azt az ágyat jelenti amin nappal használunk. A legáltalánosabb kifejezés  pedig a  kanapé (canapé). Hívják még díványnak illetve heverőnek is, de lényegében az összes kifejezés ugyanazt jelenti. 


A hagyományos értelmében a heverő egy bizonyos típusú kanapé, kis megemeléssel a végén. Néhány kanapé valóban khúzható és akár a mindennapi alvásra is alkalmasak. Ezeket főleg kisebb lakásokba ajánlják ahol spórolni kell a hellyel. Angliában a kanapé, megtartotta hagyományos jelentését, álltalában terápiás kezelések alkalmával használják a pszihiáterek.

Ülőgarnítúraként rengeteg variáció elképzelhető, ami egy vagy két kanapéból és egy, kettő vagy három fotelből áll. A kanapé lehet két, három vagy négy személyes is. Ülőgarnitúráknál általában az a jellemző, hogy egy három személyes kanapé mellé két fotel párosul.

Nem csak a férő helyek számától függően csoportosítják a kanapékat. Tényleg regeteg típusuk van. Szükebb helyeken gyakran alkalmaznak sarokkanapét. Van amely típuson csak egy karfa van, vagy nincs karfája. Van dönthető, kihúzható és mindenféle. Személy szerint a minél nagyobb, lemosható huzattal bevont kanapét szeretem, mert nincs is jobb mint a haverokkal együtt ülve nézni a meccset és önfeledten kortyolni a sört, nem foglalkozva azzal mi történik, ha kifolyik, hiszen lemosható.

A kanapé, divány, kaucs vagy bárhogy is nevezzük elengedhetetlen része a tökéletes nappalinak. A megfelelő darab kiválasztásánál személyes igényeinket tartsuk szem előtt, írjuk le őket és érdemes egy szakértővel is konzultálni.

Szólj hozzá!

Címkék: kanapé dívány szófa kaucs

Elstartolt az ülőgarnitúra blog

2010.11.27. 14:25 Kanapé

Köszöntök minden kedves "Ülőgarnitúra Blog" olvasót.

Elindítom ezt az ülőgarnitúrákkal foglalkozó blogot. Ha bárki affinitást érez magában cikkek írására, jelentkezzen szerkesztőnek a kanae[kukac]index.hu email címen.

Nem csak ülőgarnitúra

A blog többnyire ülőgarnitúrákkal fog foglalkozni, például: kanapéval, fotelekkel - de más bútorok és lakberendezési tárgyakról is szó esik alkalmanként.

Tehát jó olvasgatást és ha megjegyzésed van valamelyik bejegyzéshez, ne fogd vissza magad, bátran használd a hozzászólások beküldése funkciót ;)

Szólj hozzá!

Címkék: ulogarnitura